Blog

De eindeloze zondag

De eindeloze zondag

Als kind had ik er een grote hekel aan, die eindeloze zondagen. Niks leuks te doen (terwijl mijn ouders ons vaak genoeg meenamen naar zwemplassen en andere leuke activiteiten) en vriendinnetjes afwezig. Al met allerlei speelgoed gespeeld, buiten regenachtig en ja....

Bewegen

Bewegen

Elke Stap Is er één. Vooral als je (net) uit een diep dal wilt komen, zal je stappen moeten zetten. Soms letterlijk. Van de bank af, in beweging. Buiten lopen. Je lijf vol zuurstof laten komen. Je spieren trainen. Het kan je helpen om uit je gedachten te komen en...

Een oud stel

Een oud stel

Het is een zonnige zondagmiddag en ik bedenk wat ik wil gaan doen. De fotograaf is net weg, we hebben een leuke shoot gehad. Ik ben geïnterviewd voor een magazine en zij komt vandaag foto's maken. Maar goed. Wat te doen op een zonnige zondagmiddag, gisteren heb ik net...

Inspiratie en transformatie

Inspiratie en transformatie

Van Auw .. naar de beste jou! Dat wil ik al een tijdje met je delen. Alleen soms loopt het nu even anders dan je verwacht. Dat herken je vast. Vandaag heb ik er, na een heerlijke vertragende wandeling (wat in mijn geval inhoud, dat ik erg langzaam liep en niet harder...

Moetje

Moetje

Ken je dat gevoel? Dat je sommige dingen echt (van jezelf soms) moet doen? Natuurlijk kan dat heel goed zijn! Ik had het even met het schrijven van dit blog. Het voelde als een moetje. Terwijl ik echt gék ben op schrijven en het heerlijk vind om mijn ideeën op te...

Energie

Energie

Energie, inderdaad. Na een zware start deze week, waarbij ik niet echt mijn draai kon vinden, werd het na woensdag een stuk lichter. Ik voel me een stuk meer opgelucht, ook nu de 'zware' dagen achter de rug zijn (voor wie dit als ? klinkt: Sjonny - mijn man - was...

Wandelen, wankelen en weer opstaan

Wandelen, wankelen en weer opstaan

Wandelen, wankelen en weer opstaan. Ineens is deze titel er, terwijl ik de laptop opstart om een blog te schrijven. Wandelen is één van mijn vaste rituelen. Al jaren. Ook samen met Sjon (mijn man die is overleden aan de ziekte ALS) wandelde ik veel. Deze week leek er...

Vleugels

Vleugels

Soms heb je van die dagen, dat alles lijkt te lukken (in tegenstelling tot die andere dagen 😉 ). Afgelopen week had ik er één. Diverse video's voor de wijsheden gemaakt, een fijne meditatie opgenomen en in de podcast Opnieuw Beginnen gezet. Het leek alsof ik...

Trauma

Trauma

Trauma, Het 'modewoord' van deze tijd. Iedereen heeft wel in meerdere of mindere mate een trauma meegemaakt. Nu is een trauma een medisch/psychologische term waar ik niet verder op in ga. Wél wil ik je inspireren om als je iets heftigs of zwaars hebt meegemaakt, na...