Zensitief: blog

Waarom weduwe blog

Waarom?

Waarom wil je andere weduwen motiveren? Die vraag krijg ik de laatste week regelmatig. Sinds ik heb aangegeven dat ik naast meditaties, vanuit mijn expertise andere weduwen ‘een zetje wil geven’. Dan komt vaak de vraag, waarom alleen weduwen, niet weduwnaars of gescheiden mensen die ook ineens alleen staan?

Eigenlijk is het antwoord simpel. De anderen sluit ik niet uit. Alleen voorlopig richt ik me op weduwen (vrouwen die hun partner – m, v, x – zijn verloren) want dat ben ik zelf. En van mezelf uitgaand, mijn pad vertellen hoe het is verlopen, daar kan ik andere weduwen mee inspireren. Natuurlijk als je gescheiden bent en je voelt je aangesproken, voel je ontzettend vrij om mee te doen, mijn blogs te lezen, Weduwen door, het  handboek voor weduwen  te bestellen en meer.

Geraniums

Ik ben weduwencoach zodat weduwen ‘wegkunnen achter de geraniums’. Dit is express wat zwart-wit gesteld en als jij je  prettig voelt achter deze geraniums dan mag je daar met alle liefde blijven wink. Ik vind het alleen heel jammer om je verdere leven in te richten naar het verlies wat je hebt geleden. Er zijn en komen nog zoveel mooie momenten die je alleen, dan wel met anderen mag en kunt beleven.

Help ik weduwen aan een partner? Nee. Heel simpel. Ik wil jou (weduwe) motiveren om weer stappen te gaan ondernemen richting je nieuwe leven. Een leven zonder je oude partner. Dat je het geluk opnieuw vindt bij een partner is prachtig en je van harte gegund. Daar richt ik me niet op. Wel op het stap voor stap opbouwen van je nieuwe leven. Hoe dat leven eruit gaat zien is aan jou. Want jij kiest welke kant(en) je op wilt gaan.

Wat doe ik dan? Dat vertel ik in de loop van de tijd, hier zijn vast een paar tipjes van de sluier:

Geraniums blog Waarom weduwen?
Weduwen door handboek voor weduwen

Handboek

Ik heb een handboek geschreven, waarin ik mijn rauwe verhaal beschrijf en tips om weer het positieve in het leven te zien. Het is een werkboek, waarmee je zelf aan de slag kan, dat kan en wil ik niet voor jou doen. Daarnaast komt er een groepscursus waarin we met elkaar wekelijks bijeenkomen. Trainen om naar het nieuwe leven te gaan. Het oude loslaten (en ja de mooie herinneringen blijven altijd bij je). De nieuwe start maken.

Is dit voor jou als je net weduwe bent? Ik zou even wachten. De één heeft een jaar nodig, de ander misschien tien. Dat maakt niet uit. Alleen het is verstandig om niet in de ergste rouw er meteen uit te willen stappen. Rouwen is nodig. Rouwen heeft tijd nodig. Die tijd mag je jezelf eerst gunnen. Om daarna je nieuwe leven in te stappen.

En daar richt ik me op, samen met jou. Een nieuw leven starten na de rouw. Een ander leven dan je vroeger in gedachten had. Met verdriet wat af en toe de kop op steekt. Het gevoel van ‘IK LEEF’. Wil je op de hoogte blijven en als eerste nieuws en tips lezen die alleen in de nieuwsbrief staan? Schrijf je dan hieronder in. Krijg je alvast een stukje van het handboek in de vorm van de handleiding. Handboek bestellen kan hier

Liefs, Mariska