Zensitief: Terugblik op een bewogen jaar

Zet jezelf op 1

Start

Dit jaar 2023, startte ik met een bijna-burn out. Door pesterijen van een collega, wat onverwerkte dingen en nog wat zaken gebeurde het onvermijdelijke. ik viel echt om. Gelukkig kreeg ik vanuit de werkgever goede hulp, die me met tips en gesprekken weer de goede kant op hielp. De rest moest ik zelf doen, dat wist ik maar al te goed.

Dat deed ik dan ook. Na terugkeer in de baan wist ik dat ik hier niet gelukkig zou worden. Een andere kwam op mijn pad. Dat bleek een misser te zijn, helaas. Een goed gesprek met een bevriend ondernemer (Hugo Bakker) leverde een mooie activiteit op. Ik ging doen wat ik leuk vond en startte in juni de Wijsheden. Elke dag een video op Instagram: https://www.instagram.com/mariskavangennep/ (later ook  YouTube en Tiktok) Een kleine tijd later besloot ik Mariska’s Zensitiviteit te starten om andere weduwes te helpen en in augustus schreef ik me in bij de KvK.

 

Finish

Deze stap was naast fijn ook best een gedurfde en ik heb er iets later wel een baan naast gevonden, zodat ik  mijn bedrijf kan laten groeien.

En dat deed ik: met een mooie website, zelf gemaakt (!), een prachtig logo en dito kaarten gemaakt door Marijke Koetsier. Het trok al gauw de aandacht van de lokale media en ik kwam in de krant!

Overal waar ik nu kom in de regio, krijg ik een compliment voor het mooie verhaal en dat dit soort werk/steun hard nodig is. Dat weet ik zelf maar al te goed wink, vandaar dat ik dit werk graag doe. Daarna kwam ik in Vriendin online te staan met een prachtig interview!

Ik sluit graag af met dankbaarheid voor alle mooie ‘dingen’ die in 2023 gebeurden: Mijn kleindochter geboren, mijn lieve kids die er altijd voor me zijn,  lieve vriendinnen die me steunden of even meenamen op een wandeling, uitje of koffie. Mijn zoon die een oprit voor me legde met zijn vrouw, schoonzoon die de belastingaangifte nakijkt. Speciale dank aan Michael Schulze, Boukje Canaan en Corrie Kamminga. 

Alle liefs en goeds voor in 2024! Mariska

PS: Ken jij een weduwe, die haar leven opnieuw gaat opbouwen? Wil je haar kennis laten maken met mijn website, waarvoor mijn dank. Ik help graag anderen!

 

 

Geraniums blog Waarom weduwen?