Zensitief: blog

Interview

Deze week was het zover! Een interview bij Vriendin online over de periode dat Sjonny ziek was en daarna. Hoe het is als weduwe door het leven te gaan. Meer en meer hoor ik van weduwen waar ik mee in contact kom, dat het leven veranderd is. Niet alleen mis je je partner (gigantisch bij tijd en wijle, ook na jaaaren), alles is anders. Denk maar aan de simpele dingen als de container buiten zetten, je doet het allemaal in je eentje. Grote en kleine beslissingen over de kinderen, hypotheek en alles komt op jou neer.

Sjonny en Mariska

Oplossing

Natuurlijk leer je hier een heleboel van (en je leert je vrienden kennen). Gelukkig sta ik positief en krachtig in mijn leven en heb ik in de loop van de jaren geleerd om als het echt nodig is om hulp te vragen en anders gewoon zelf die oplossing zien te vinden. Die is vaak dichterbij en makkelijker dan je denkt. Het is alleen een kwestie dat het anders gaat dan je gedacht had. Voorbeeld? In mijn nieuwe huis heb ik de kale muren boven geverfd. Wel een soort beschermlaag eronder, maar niet eerst gestuukt of behangen. Er was weinig tijd en ik ben niet echt een super behanger. Een vriendin had het wel aangeboden, maar voor toen was het simpeler om het zo te doen. Nu zie ik het niet eens meer. Mocht dat wel zo zijn dat ik het ga zien, bel ik de stukadoor. Of een behanger. Ik ben de enige die er voorlopig 😉 tegenaan kijkt. Jeuken je handen om te klussen, na het lezen van deze alinea, weet me te vinden.

Mijn zoon belde of ik dacht aan de bandenspanning van de auto. Paniek wilde zich van mij meester maken, eerlijk gezegd ben ik daar vrij onhandig in. Daarom heb ik hem gevraagd of hij mee wilde om dat te gaan regelen. Dat wilde hij zeker. Snelle oplossing, die ik erg fijn vind. Dat was dus een typisch gebied waar ik hulp bij vraag.

Mijn patat (friet voor de liefhebbers) bak ik in de oven. Ook zo’n oplossing, vroeger bakte Sjon altijd de patat. Hij had ooit een frituurpan van zijn moeder gekregen en omdat ik meestal het eten kookte, zei ik in de gein, dat hij die hobby mocht oppakken. En dat heeft hij gedaan. Alle patat en snacks werden met liefde door hem bereid, jarenlang. Nu hij er niet meer is, heb ik soms het geluk bij de kinderen dat er patat gegeten wordt en anders slinger ik de oven aan, mocht ik trek hebben in ‘de vette hap’.

Ben je nou op zoek naar oplossingen en weet je niet goed hoe? Kijk eens verder op mijn website of een workshop of inspiratie-avond iets voor je is. Op Black Friday met grote kortingen!

Ik wens je een fijne week!

Liefs, Mariska

Sjonny en Mariska