Ken je dat gevoel? Dat je sommige dingen echt (van jezelf soms) moet doen? Natuurlijk kan dat heel goed zijn! Ik had het even met het schrijven van dit blog. Het voelde als een moetje. Terwijl ik echt gék ben op schrijven en het heerlijk vind om mijn ideeën op te schrijven en te delen. Het gekke is, toen ik eenmaal ging zitten en bedacht/invoelde wat ik wilde delen, op dat moment was ik ‘om’. De titel is ‘moetje’, het werk eraan gelukkig niet meer 😉

En zo gaat het vaker met dingen in het leven. Soms voelt iets echt als moeten of druk en als je eenmaal aan de gang bent is het prima. Sporten kan ook zo’n dingetje zijn, terwijl als je aan het sporten bent het fantastisch voelt. Vooral vlak erna, de endorfinen, serotoninen en dopamine gaan door je lijf, met nog een stel hormonen.

Tijd nemen

Tijd nemen #blog #wijsheden

Ik schrijf dit ook, omdat het na een zware tegenslag ,of traumatische gebeurtenis in je leven, ook kan voelen, dat je verder ‘moet’. Terwijl je daar echt de tijd voor mag en kan nemen. Je moet in die periode niet zoveel willen. Eerst tijd nemen om te verwerken en te wennen aan de nieuwe situatie die voor jou is ontstaan, is een beter en rustiger pad. Zelf wilde ik de eerste tijd na Sjon’s dood ook van alles en vooral snel. Terwijl ik er achter ben gekomen, dat tijd nemen en verwerken veel fijner werkt. Je hebt die tijd echt nodig om te helen (dan kan het nog gebeuren dat na jaren de littekens opspelen). Sommige dingen laten zich niet dwingen. Rouw is daar één van.

Inspirerend spreekster

Nu, 7 jaar later, ben ik op het pad gekomen waar ik graag wilde en wil zijn. Jou inspireren met ‘opnieuw beginnen‘. Stap voor stap. Daar geef ik inspiratie in de vorm van interactieve lezingen en gastlessen over. Keertje sparren of zo’n lezing of les iets is voor jouw bedrijf/instelling/school of stichting?

Plan een afspraak in mijn agenda of mail naar zen@mariskaszensitiviteit.nl