Zensitief:

liefdevolle inspiratie

Wauw, wat een fijne dag. Gluren bij de Buren. Van te voren was ik (natuurlijk) best zenuwachtig. Wat kan ik verwachten, wie komen er en hoe vertel ik uiteindelijk mijn verhaal. Ik ben er als altijd vrij ‘open’ heen gegaan. Een hartelijke ontvangst door Tryanka en Roelof. Heel fijn gepraat over hoe ik het wilde hebben (de indeling) en wat ik zelf verwachtte. – Werkelijk geen idee -.

Sociale media Mariska's Zensitiviteit

Vlak voor half 2 ging de bel. Onze oudste dochter met man en kleinkind. Die laatste nam ik onmiddellijk over, ik had haar al even niet gezien. Heerlijk knuffelen. Iedereen aan de koffie en even wachten. Bel ging weer. Een kennis van Tryanka, die boeken kwam brengen. Een prachtig gesprek ontstond, over wat ik deed en wat de kennis geschreven en gedaan had in zijn leven. Hij kon het nu helaas niet meer. Maar een flink aantal boeken van zijn hand, in het Gronings Dialect. Een mooie ontmoeting, een geweldig gesprek, waarin mijn dochter af en toe liefdevol aanvulde.

De volgende ronde waren er vier gasten. Twee bekenden van mijn gastheer en – vrouw en twee onbekende dames, moeder en jonge dochter. Ik heb mijn verhaal gehouden, over de periode dat Sjonny ziek was en overleed, de Kilimanjaro die ik beklommen heb en dan vooral het deel dat ik naar beneden ging. Een stukje lachyoga tussendoor en een stuk nu. Voor en over weduwe zijn, dat het ‘doorgaan’ vaak anders is dan het lijkt.  Ik kwam ‘los’ en we praten nog wat na tot de laatste ronde.

Twee mensen uit het Groninger land, onze middelste dochter met haar man, twee dames die een soort Gluren marathon hielden (ze hadden al vele adressen bezocht lopend), een oudere dame, een lieve vriendin van mij en een buurvrouw. Het verhaal begon, mijn dochter vulde liefdevol aan (net als haar zus).  Zo fijn dat onze kinderen altijd met mij meegaan, of langskomen en er voor mij zijn.  Er kwamen vragen en antwoorden. Een mooie ronde. Ik vond het fijn om te doen. Daarna een bijzonder fijne nazit met Roelof en Tryanka. Ik ben zo dankbaar, dat ik bij hen mocht vertellen.

Mijn idee was en is geslaagd. Ik ga verder met het vertellen van mijn verhaal (spreken/storytelling met een lach en een traan). Het verhaal van ‘Weduwe zijn’, mijn geschiedenis en natuurlijk nu en de toekomst. Om jou te inspireren. Weduwen, in de eerste plaats, wellicht weduwnaars en ook ‘de rest van Nederland’. Al is het maar om aan te geven, dat je na de dood van je partner soms na twee jaar nog over hem/haar praat. Omdat je hem/haar niet wilt vergeten, je de kinderen niet ‘lastig’ wilt vallen, of gewoon omdat je verder niemand in de buurt had/hebt om even over het verleden te praten.

Kom jij vol inspiratie thuis?

Liefs Mariska