Zensitief: blog

In liefde heb ik afgelopen week mijn auto losgelaten. Ineens was het de druppel die de bekende emmer deed overlopen. Weer kwamen er een paar honderd euro kosten aan en ja daar had ik geen nieuwe voor. En toch was dat de trigger om me te doen besluiten deze auto van de hand te doen. Al eerder had ik tegen dit besluit aangezeten en toen heb ik nog weer een reparatie laten doen. Goed vakwerk hoor en de garage had schappelijke prijzen. Er was alleen iets in mij, dat zei dat het tijd was om deze auto te laten gaan. Veel goede dingen mee meegemaakt, ook een paar slechtere ervaringen en nu verder zonder. Het is ‘gewoon’ de tijd. Soms heb ik intuïtieve ingevingen waar ik naar handel/luister.

Later bedacht ik dat ik de auto – samen met Sjonny – gekregen had van mijn schoonmoeder, dus die band is nu ook losgelaten. Ik heb vrij snel na zijn dood besloten om geen contact meer met haar en mijn zwager en schoonzus te willen onderhouden. In plaats van samen verdriet te delen, wilden zij ‘anders’. 

Dat kon en wilde ik er destijds niet bij hebben, vandaar mijn besluit om zonder die kant van de familie verder te gaan. Gelukkig heb ik wel contact met de mensen die echt belangrijk voor me zijn en juist lief/leed en verhalen willen delen. Onze liefste kinderen, kleinkind, familie van ‘mijn’ kant en vrienden en vriendinnen. Daar stroomt de liefde rijkelijk.

Liefde is altijd erg belangrijk geweest voor mij en ook in mijn verhalen. In de band met Sjonny (uiteraard 😉 ), in het opvoeden van onze kinderen,  in vriendschappen, bij onze huisdieren, in het boek wat ik heb geschreven, in de meditaties die ik heb gegeven. Kortom in mijn leven. Ik denk dat meer mensen dit kunnen beamen, dat liefde erg belangrijk is. Ik heb dan ook 2 lijfspreuken met liefde. Liefde, daar draait het om en Liefde overwint alles. Deze laatste staat op mijn arm getatoeëerd. Daar kijk ik vaak naar in volle liefde. Geplaatst toen Sjonny ziek werd, ineens wist ik wat voor tattoo en waar (daarvoor al lang bedacht dat ik 3 vlinders wilde maar waar?). Nu staan deze drie vlinders naast de tekst. Symbool voor liefde.

Ik had trouwens een ander verhaal in gedachten, meer over mijn leven nu. Dit rolde ineens uit mijn handen en is dan blijkbaar nu aan de beurt om te vertellen. Heb jij ook zulke fijne mensen om je heen? Wil je dat met mij delen in de reacties?

Liefs, Mariska

Eerdere blogs

Inspiratie en transformatie

Inspiratie en transformatie

Van Auw .. naar de beste jou! Dat wil ik al een tijdje met je delen. Alleen soms loopt het nu even anders dan je verwacht. Dat herken je vast. Vandaag heb ik er, na een heerlijke vertragende wandeling (wat in mijn geval inhoud, dat ik erg langzaam liep en niet harder…

Moetje

Moetje

Ken je dat gevoel? Dat je sommige dingen echt (van jezelf soms) moet doen? Natuurlijk kan dat heel goed zijn! Ik had het even met het schrijven van dit blog. Het voelde als een moetje. Terwijl ik echt gék ben op schrijven en het heerlijk vind om mijn ideeën op te…

Energie

Energie

Energie, inderdaad. Na een zware start deze week, waarbij ik niet echt mijn draai kon vinden, werd het na woensdag een stuk lichter. Ik voel me een stuk meer opgelucht, ook nu de ‘zware’ dagen achter de rug zijn (voor wie dit als ? klinkt: Sjonny – mijn man – was…