Elke Stap

Is er één. Vooral als je (net) uit een diep dal wilt komen, zal je stappen moeten zetten. Soms letterlijk. Van de bank af, in beweging. Buiten lopen. Je lijf vol zuurstof laten komen. Je spieren trainen. Het kan je helpen om uit je gedachten te komen en vooral om die stap te zetten voor jezelf te kiezen. Uit het dal, richting de bergtop. Het oude (vertrouwde) achter je laten. Een nieuw leven beginnen. Een nieuwe kans grijpen.

Wandelen

Doorpakken na trauma of tegenslag

Zelf heb ik veel gewandeld in de tijd dat mijn man ziek was (ALS) en daarna overleed. Ik bleef in beweging. Waarmee ik niet uit het diepe dal bleef overigens. Wel hielp het me om er snel(ler?) uit te kruipen. De dingen te doen die ik wil doen. En toch.. kwam ik erachter door een dansworkshop, dat ik veel meer mag bewegen. Anders mag bewegen. Niet alleen wandelen en stretchoefeningen, juist ook dansen en heupbewegingen maken. Want rondom je heupen en in je bekkengebied sla je veel op. Daar zit het contact met jezelf, je moeder en grootmoeders. Dat merkte ik tijdens de workshop. Mijn kuiten deden op het laatst pijn van onwennigheid, mijn onderrug voelde als een blok beton. Nu voelt het anders. Het voelt lichter, fijner. Ik heb iets in beweging gezet in mezelf. Zo zie je maar, soms kun je verrassende bewegingen maken in het leven.

Wil jij van de bank af en in beweging komen, na een moeilijke/heftige periode in je leven. maar je weet niet hoe? Kijk dan eens bij het gratis werkboek doorpakken. Je kunt er een mooi begin mee maken, om die eerste stappen te zetten!

Liefs, Mariska